googlecfd94cffae42073e


הסיפורים שלי yoel-big

פורסם ב יולי 10th, 2013 | מ Arnon Nahir

0

אימון אולטרא בשנת 1875

רבים מאיתנו חושבים ש"אנחנו המצאנו את הריצה למרחקים", "אני רץ האולטרא הישראלי הראשון" ואפילו "אני הראשון שעשה את המסלול הזה". אז לא ! בחיפוש שעשיתי בארגזים אותם השאיר סבי, גיליתי מעטפה ובה מאמר שכתב סבו  (צבי), שחי בארץ בסוף המאה ה-19.

צבי לא היה ספורטאי, אולם היה עורכו של "צביים" – לוח המודעות המכוון (הוא כוון למגיעים ליפו מירושלים בשביל מי-ם לים). לוח מודעות זה סיקר את פעילויות הספורט שהיו באותה תקופה כגון האולטרא היווני, מרוץ מהר לעמק וכמובן מרתון תל אביב (שלא היה מרתון בכלל וגם תל אביב עוד לא היתה קיימת). דרך אגב, גם לנכדתו של צבי, איילה, היה אתר "איילות"… (אבל זה כבר לסיפור אחר).

בכל מקרה כך כותב צבי:

הארץ נערכה למרוץ האולטרא מהר לעמק וטובי הרצים ביישוב התאמנו אליו. 4 רצים ירושלמים ישבו לאכול ארוחת בוקר במועדון (שלימים הפך למועדון ארוחת הבוקר) והחליטו לבדוק מסלול לאורך הירקון. הם רצו לתל אביב ונחו לילה ביפו אצל טיאן.

למחרת היה בוקר לח, העונה היתה עונת הבציר, החברה עשו ביטוח, צ'יפ על הרגל למדידת זמנים ויצאו מיפו. באו יהושע שטמפפר, דוד גוטמן, זרח ברנט ויואל משה סלומון, שהיה גם האחראי על האבטחה ולקח חרב באבנט. בגלל מזג האוויר החם והרוח שנשבה בקני הסוף, שכרו הרצים את דר' מזרקי (בהמשך עברת את שמו למזרחי) שרכב איתם וחילק ג'לים ואיזוטוני כל 45 דקות.

הרצים התקדמו בקצב סביר ובשעות אחר הצהריים הם חנו ליד אומלבס, בלב ביצות וסבך, וטיפסו על גבעה קטנה לראות את הסביבה ולחזק קצת את הארבע ראשי. אחרי שעה של עליות אמר להם מזרקי, "איני שומע ציפורים וזה סימן נורא. אם ציפורים אינן נראות המוות פה מולך, כדאי לצאת מפה מהר, הנה אני הולך".

מזרקי הדוקטור קפץ על סוסו, ויחד עם שטמפפר, גוטמן וזרח יצאו חזרה ליפו. יואל משה סלומון התעקש להמשיך את העליות עוד קצת, בהתאם לתוכנית האימון שלהם וכדי לבדוק את הפנס החדש שקנה ואמר להם בעיניים הוזות "אני נשאר הלילה פה, על הגבעה הזאת". כך עשה והמשיך לתרגל עליות כמעט עד אור הבוקר. לא ברור כמה הוא רץ כיוון שסלומון מעולם לא חזר ליפו. חבריו שבאו לחפשו למחרת בבוקר מצאו רק את הגארמין שלו וגילו שהוא רץ בקצבים מדהימים ועלה את הגבעה כאילו הצמיח כנפי ציפור.

סלומון לא נראה שוב, אבל ציפורים באותו העמק מצייצות מאז ללא הפסקה.

שנים אחרי זה כתב על זה יורם טהרלב שיר אותו הלחין שלום חנוך.

יואל משה סלומון

 

ותודה ליורם טהרלב!


אודות המחבר

אודות



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

     

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑